5 tips over het gebruik van persoonlijkheidstesten

Kies de juiste persoonlijkheidstest

Er zijn ontzettend veel persoonlijkheidstesten op de markt. Ontdek in mijn eBook hoe je de juiste selecteert.

Er zijn ontzettend veel persoonlijkheidstesten op de markt. De een belooft duidelijke typeringen de ander beloofd resultaat in slechts een paar minuten en weer een ander claimt wetenschappelijk onderbouwd te zijn.

Hoe kies jij nu de juiste persoonlijkheidstest voor het juiste doel?

In mijn eBook geef ik je 5 tips om de juiste persoonlijkheidstest te kiezen.

Vul het formulier hieronder in en ontvang mijn eBook ‘5 tips over het gebruik van persoonlijkheidstesten’ helemaal gratis in je inbox.

Als je mijn eBook gelezen hebt weet je:

  • Waarom mensen indelen in types niet altijd handig is
  • Hoe een persoon zich door de jaren heen ontwikkeld
  • Waarom je op moet passen met korte vragenlijsten
  • Waarom je uit moet kijken met het compenseren van persoonlijkheidseigenschappen
  • Waarom een persoonlijkheidstest alleen vaak niet voldoende is

De juiste persoonlijkheidstest kiezen,
je zal het maar moeten doen

Word jij ook zo moedeloos van al die verschillende verhalen en negativiteit over persoonlijkheidstesten? De een roept dat je test ‘A’ moet gebruiken, de ander dat je test ‘B’ moet gebruiken en weer iemand anders roept dat ze allemaal niet werken. Maar welke test geeft je nu echt het inzicht waar je naar op zoek bent?

Zou je er niet enorm opgelucht van worden als je een duidelijke handleiding hebt die je helpt bij het kiezen van de juiste persoonlijkheidstest voor jouw medewerkers? Een handleiding die je het verschil uitlegt en je echt helpt bij je keuze voor een persoonlijkheidstest.

Het is logisch dat de keuze lastig is. De grote aanbieders van persoonlijkheidstesten hebben enorme marketing machines en veel goede verkopers ingeschakeld. Daarnaast is wetenschappelijk onderbouwing om te ontdekken welke persoonlijkheidstest nu echt goed is, erg lastig te lezen. Je hebt ook helemaal de tijd niet om al die wetenschappelijk artikelen te lezen!

Toch is het zo dat als je de juiste persoonlijkheidstest voor je medewerkers kiest je de negativiteit voorkomt. Dit komt omdat jouw medewerkers zich echt in de uitkomst herkennen. De uitkomst is daarnaast afgepast op het het beoogde gebruik. De zorgt ervoor dat de rapportage niet wordt ‘beoordeeld’ door jouw medewerkers. Hierdoor kunnen de resultaten veel sneller ingezet worden.

Om jou de handleiding te geven die je zoekt heb ik een eBook geschreven. In dit eBook leg ik kort, krachtig en in heldere taal de wetenschappelijk onderbouwing van de persoonlijkheidstesten uit. Na het lezen van dit eBook ben jij in staat om de juiste persoonlijkheidstest te kiezen die jou echt een stap verder helpt.

Vraag hieronder mijn eBook ‘5 tips over het gebruik van persoonlijkheidstesten’ aan.

Vraag jouw eBook aan en ontdek hoe jij de juiste persoonlijkheidstest voor het juiste doel kiest